2 augusti, 2013

Premiär för Dehler 38 på Öppna Varv på Orust

På båtmässan ”boot 2013” i Dusseldorf var det världspremiär för nya Dehler 38. Nu är det dags för premiärvisning i Sverige.

Dehler 38 är en performance-cruiser med moderna linjer och en attraktiv balans mellan vikt och segelarea. Uppgiften var att designa en sportig båt som kan seglas av en liten besättning, som dessutom erbjuder det senaste i komfort. Med tillvalet ”Competition” så blir båten en riktigt kompetent kappseglingsbåt.

Projektledaren Karl Dehler har visat båtens potential som kappseglingsbåt. Dehler 38 Competition ”Sporthotel” blev tysk mästare 2013. Kappseglingen hölls under den internationella Warnemunde Week och bestod av både bankappsegling och en distanssegling till Bornholm (260 nm).

På regattan Kieler Woche placerade sig Dehler 38 på andra plats. Detta är ett mycket bra resultat eftersom förberedelsetiden var minimal då båten levererades från varvet precis innan regattan.

På mässan visas också Dehler 29 och Dehler 32.
Info: www.dehler.com