7 augusti, 2013

America’s Cup och svenska satsningar genom åren

Missa inte Search America´s Cup magasin, nu på onsdag 7 augusti klockan 19:30 i Kookaburra, Stenungsbaden Yacht Club. Gästerna den här gången är ingen mindre än Pelle Petterson, Tomas Wallin och Magnus ”Mango” Augustsson. Har du inte möjlighet att vara på plats kan du se programmet på webben.

Search America´s Cup magasin
America´s Cup är enligt många det största och allra mäktigaste inom seglingssporten. Och det mest prestigefyllda att vinna. Tävlingen ligger i den absoluta framkanten av seglingssporten och samlar de bästa seglarna samt den senaste tekniken. Årets upplaga, den 34:e, är utan tvekan omgången som kommer gå till historien som den mest innovativa genom tiderna. Omgången där man flyttade fram gränserna till det yttersta. På gott och ont.

Försvarare är Oracle Team USA och utmanare är svenska Artemis Racing, Emirates Team New Zealand och italienska Luna Rossa Challenge 2013. Sverige finns dessutom representerat i Red Bull Youth America’s Cup. Utmanarserien Louis Vuitton Cup är i full gång. Finalen startar i början av september.

Search Magazine sänder, i samarbete med Silverbullet Film, en serie program med fokus på America´s Cup där man tillsammans med inbjudna gäster lyfter fram intressanta aspekter och följer tävlingens händelseutveckling. På onsdag kl 19:30 går första avsnittet inför publik. Frida Zetterström håller i trådarna tillsammans med Fredrik Aurell från Search Magazine och inbjudna gäster den här gången är ingen mindre än Pelle Petterson, Tomas Wallin och Magnus ”Mango” Augustsson.

Fredrik Aurell ställer frågorna. Pelle, Tomas och Mango ger svaren.

KORT OM
Pelle Petterson
Pelle Petterson är det mesta tänkbara inom segling och olympier, världsmästare, designer och entreprenör är några av de titlar som han bär. Pelle deltog i America’s Cup både 1977 och 1980 som skeppare på den egendesignade båten ”Sverige”. Båda tävlingarna seglades med Tolvor. Pelle är även involverad i den aktuella upplagan genom svenska Artemis Racing.

Tomas Wallin
Tomas Wallin är ett välkänt namn i kappseglingskretsar, inte minst för sin satsning i America’s Cup. År 1992 var Stenungsbaden Yacht Club moderklubb för den svenska America’s Cup-utmanaren Tre Kronor, den tredje svenska båten som gett sig in i tävlingen. Tomas var en av de drivande krafterna bakom det svenska syndikatet i America’s Cup som avgjordes i San Diego i USA 1992. Det var första gången tävlingen seglades med IACC-båtarna och den svenska båten hette ”Tre kronor”.

Magnus ”Mango” Augustson
Göteborgaren Magnus ”Mango” Augustson har seglat professionellt i snart 20 års tid. Han representerade Sverige i Solingklassen på OS i Sydney 2000 och har deltagit i två Americas Cup; ett med Victory Challenge 2003 och ett med det Italienska Pradateamet 2007. Mango började segla för Artemis 2009 och har varit med i det intensiva arbetet med förberedelserna inför utmaningen i Americas Cup 2013. seglat med dem fram till som just nu befinner sig i San Fransisco och arbetar intensivt med Fredrik Aurell ställer frågorna. Mango ger svaren.