28 augusti, 2013

Pelle Petterson leder nylansering av Maxi Yachts

Maxi Yachts är tillbaka i Sverige med Pelle Petterson. Han leder ett nytt konstruktörsteam för utveckling av nya modeller, som bygger på de klassiskt eleganta segelbåtarna vi kunde se tills för några år sedan. Pelle var med och visade sina planer på Öppna Varv på Orust, där bilden här intill togs.

Senast Maxi Yachts konstruerat 34-42 fot yachter, designade av världsmästare och OS-medaljören Pelle Petterson, var i slutet av 2000.

Det har totalt byggts fler än 85’000 båtar efter Pelles ritningar – och fler blir det!

Bakom nysatsningen finns de båda bröderna Piotr och Wojciech Kot som äger och driver Delphia Yachts, Polens största tillverkare av fritidsbåtar. Man har uppfattat Maxi med Pelle Pettersson som ett unikt och starkt koncept och vill hjälpa till att vidareutveckla detta, genom att tillföra sitt effektiva produktionskunnande samt stabilitet. Maxi förvärvades 2012.

De kärnvärden Maxi varumärket står för är design, komfort och säkerhet. Att äga en Maxi yacht visar en passion för livet till sjöss. Den typiska Maxi ägaren är en seglare som söker den perfekta balansen mellan prestanda i båt och den komfort den ger.

Genom att förvärva Maxi, kan Delphia utöka sitt återförsäljarnät och etablera sin ledande position på en marknad som inspirerats av dessa legender och ikoner i segling som Pelle P.

På Öppna Varv visades nya MAXI 1300.

Info: http://www.maxi.se