29 augusti, 2013

Galeon bygger superyacht

Med den helt nya modellen Galeon 820 Skydeck siktar den stora polska båttillverkaren på att ta sig in på marknaden för superyachts. Båten har en djärv linjeföring med svepande design och stora utrymmen.

Galeon hoppas att 820 Skydeck ska sätta varvet på kartan för superyachts. Designad i samarbete med välkända Tony Castro är den mycket modern i sin uppbyggad och konstruktion.

Galeon har haft framgång med sin föregångare, 700 Skydeck, som vann två prestigefyllda pris under World Yacht Trophies 2010 för Design och Innovation. Ytterligare en stor yacht från Galeon de senaste åren är 78-fotaren med namnet Crystal 2012, som var varvets första superyachtprojekt.

820 Skydeck sägs bli ett steg framåt inte bara vad gäller utseende och komfort. Båttillverkaren säger att yachten kommer att presenteras i ett utförande som är i världsklass.

Det nya flaggskeppet har många och stora fönster (många av dem automatiskt öppningsbara) och glasytor, något som är möjligt med användandet av modern teknik. Båten har stora utrymmen för samvaro och boende. På alla tre däcken finns underhållningssystem som passagerarna kan förlusta sig med samtidigt som besättningen eller ägaren kan hantera båten från två separata styrstationer.

Båten är med sin sportiga design ett slags kombination av hardtop och flybridgebåt. Här finns gott om utrymmen för solbadande, två wet bars och ett avancerat system med glasdörrar som leder ut till utrymmena på akterdäck. Givetvis har båten en stor, hydrauliskt driven höj- och sänkbar badplattform och en väl tilltagen salong. I garaget i aktern finns plats för RIB eller vattenskoter.

I salongen finns i huvudsak mat- och gemenskapsutrymmen medan pentry och kabiner alla är längre ned i båten.

Motoriseringen består av MAN dieslar med upp till 2×1800 hk.

Info: www.galeon.se