5 september, 2013

Smart nivåvakt för vatten- och bränsletankar

FM Marin introducerar nu en ny Gobius produkt.

– Vi får allt oftare förfrågningar på en enkel nivåvakt för att förhindra att tanken blir tom. Det är ju inte så roligt att bli utan vatten och ännu värre är att få soppatorsk, det vill säga tomt i bränsletanken berättar våra kunder, säger Anders Meiton, vd för FM Marin.
Nivåsensorn placeras på utsidan tanken och fungerar lika bra på rostfria som plasttankar. Ingen håltagning behövs. Man behöver inte heller montera ur tanken ur båten. Båtägaren bestämmer själv på vilken nivå som larmet ska ske.
Gobius 1 är också en instegsprodukt. Båtägaren kan alltid vid ett senare tillfälle uppgradera till Gobius med 4 nivåer eller till den andra Gobius-versionen som mäter kontinuerligt, dvs steglöst. Endast komplettering med 2 nya sensorer behövs. Gobius 1 stödjer 12–24 Volt.
Info: www.fmmarin.se