13 september, 2013

Två ”nya” seglare förstärker Team SCA

SCA tar in ytterligare två seglare i sin ordinarie kvinnliga besättning inför Volvo Ocean Race 2014-2015. Stacey Jackson, Australien, och Abby Ehler från Storbritannien är två rutinerade seglare som ansluter till Team SCA. Därmed är sju av totalt elva i teamet klara.

Stacey Jackson har tränat med teamet från och till de senaste månaderna:

– Jag var med redan i vintras när vi seglade ner träningsbåten från England till Lanzarote. Det var en intressant erfarenhet och det gjorde att jag fick smak för mer. Vi var ett mycket intressant team med kvinnor från olika länder med olika erfarenheter. Och jag är verkligen glad över att jag nu fått erbjudandet att vara med i Team SCA, säger Stacey Jackson.

Abby Ehler, från Hampshire i England, var med i den senaste kvinnliga besättningen i Volvo Ocean Race 2001-2002 ombord på Amer Sports Too. Och den erfarenheten tror hon kommer väl till pass:

– Mitt förra Volvo Ocean Race var en enorm erfarenhet för mig och jag förbättrade många av mina egenskaper både som individ och som en del av ett team. Jag är verkligen glad över att jag fått den här möjligheten att delta med Team SCA, säger Abby Ehler.

Sedan tidigare ingår Carolijn Brouwer, Nederländerna, Sophie Ciszek, Australien, Sam Davies, Storbritannien, Annie Lush, Storbritannien, samt Liz Wardley, Australien, i Team SCA.

SCA, ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag, kommer att få den nya tävlingsbåten levererad i Southampton i slutet av september. Därefter följer några tester innan de sju i besättningen, plus ytterligare fyra kvinnliga seglare som testas för teamet, ska segla ner båten till teamets träningsbas på Lanzarote, Kanarieöarna.

Foto: Rick Tomlinson.