23 september, 2013

Team Linda vann på Riddarfjärden och Stockholm Sailing Grand Prix

Med hela nio poäng till godo tog Team Linda med skeppare Peter Bergman hem förstapriset i cupens fjärde Grand Prix. Helgen avslutades sedvanligt med Grand Prixernas Grand Prix, ett race där samtliga deltagande klasser möttes i samma race där drakklassen vann även i år av Team Lea.

Till skillnad från förra årets Stockholm Sailing Grand Prix bjöd detta året på strålande solsken och perfekta vindar precis hela helgen. Vinnarna för detta Grand Prix hade någonting som de andra teamen inte hade, stabila topplaceringar. I det sista racet gick de in som sjunde båt över mållinjen, men då var segern redan säkrad.

Stockholm Sailing Grand Prix arrangerades för andra året i rad på Riddarfjärden med fem cuper på plats. Även i år avslutades helgen sedvanligt med Grand Prixernas Grand Prix, där en exklusiv och graverad Sjöö Sandström klocka står på spel. Segern i detta race tog drakklassen hem, i år av Gutta Johanssons Team Lea.

Team Lea knep också andraplatsen med 19 poäng. Först efter sista racet stod det klart vem som skulle ta hem tredjepriset. Med 21 poäng var det Team Pearl med Jan Söderberg som skeppare som fick helgens tredjepris.

Prisutdelningen hölls på Norr Mälarstrand med priser från Audi, Mercure Hotel, Gaastra, Pol Roger och Robline. Nu väntas finalen där allt avgörs i Audi Dragon Cup, vilket går om två veckor och då i Sopot, Polen.

Resultatlistor och mer info finns på www.audidragoncup.se