24 september, 2013

Team North Sails Sportswear vann Volkswagen X-35 Cup 2013

Med ynka tre poäng till godo tog Volkswagen Sailing Team segern före Team North Sails Sportswear i Grand Prix 7 när Volkswagen X-35 Cup avgjordes på Riddarfjärden i helgen. Det räckte dock inte hela vägen. Den sista kappseglingen för året hölls på Riddarfjärden i Stockholm Sailing Grand Prix 19-22 september. Till skillnad från förra året bjöd årets upplaga av Stockholm Sailing Grand Prix på strålande solsken och perfekta vindar alla dagar.

Kampen om helgens seger stod i huvudsak mellan juniorteamet, denna gång med skepparen Karol Jablonski på Volkswagen Sailing Team och skeppare Mikael Lindqvists Team North Sails Sportswear. Det var en tight kamp mellan teamen, efter första dagen var det bara en poäng som skilde. Volkswagen Sailing Team taggade dock till under sista dagen och spikade samtliga race, därmed vann Grand Prix 7.

Detta resulterade i att teamet hoppade upp en placering i den totala tabellen och knep tredjeplatsen i cupen. För hela cupen vann Team North Sails Sportswear överlägset med 5 poäng, andraplatsen gick till Nautiska Racing med Douglas Eklund som skeppare med 21 poäng.

Finalen avgjordes i Stockholm Sailing Grand Prix som arrangerades för andra året på Riddarfjärden med fem cuper på plats. Helgen avslutades sedvanligt med Grand Prixernas Grand Prix, ett race där samtliga klasser möttes i samma race. Även i år blev detta en publiksuccé.

I år har Volkswagen X-35 Cup utvecklats med fler Grand Prix till skillnad från tidigare år dessutom har VM i Malmö roterats in i Cupen. Detta innebär att det är totalt hela 23 team som varit med under säsongen.