Multi Cup 2014

Multi Cupen är en cup som är öppen för de aktiva flerskrovsklasserna i Skandinavien. I årets första upplaga har vi klasserna F18 och SeaCart 26. Förhoppningen är att fler klasser på sikt ska ansluta sig till cupen och på så sätt skapa en kul och aktiv plattform för seglarna.

Årets Multi Cup kommer att bestå av sju stycken Grand Prix tävlingar, där de bästa fem räknas i totalen. I F18 klassen måste man delta på SM i Nynäshamn. Resultatet i Multi Cup kommer att utgöra årets Ranking för F18 klassen.

Både bankappseglingar och distansrace kommer vara en del av Multi Cup 2014. Cupen börjar redan 11 maj med Lidingö Runt och avslutas med Stockholms Grand Prix på Riddarfjärden 19–21 september. På söndagen 21/9 kommer arrangörerna att hedra den bortgångne besättningsmedlemmen i Svenska Team Artemis, Andrew ”Bart” Simpson, utmanare i America´s Cup. Racet har namnet ”Barts Bash” och det seglas runt om i helavärlden med tusentals deltagare under en och samma dag.

Midnight Sun Raid i Luleå skärgården liksom Raid Revenge i Stockholms Skärgård ingår i Cupen.

Text: Veronica Widell Foto: Malcolm Hanes & Love Strandell