15 april, 2014

Femtums ekolod med kartplotter och Hybrid Dual Imaging

Lowrances senaste tillskott till sin Elite-familj av ekolod och kartplottrar är ett femtums komboinstrument: Elite-5 Hybrid Dual Imaging (HDI) serien. Elite-5 HDI finns tillgängligt i en ekolod/kartplotter kombomodell såväl som en renodlad kartplotter eller ett renodlat ekolod.

Pressmeddelande:

Elite-5 HDI ersätter de tidigare Elite-5 och Elite-5 DSI serierna och erbjuder Hybrid Dual Imaging, som kombinerar två prisbelönta tekniker – Bredbandsekolod™ och DownScan Imaging™ – för att ge bästa möjliga bild över vattnet och allt som finns i det.

Bredbandsekolod är en teknik inbyggd i den nya Lowrance HDI Givaren Givaredesignen som är idealisk för märkning av fiskbågar samtidigt som Downscan Imaging erbjuder lättförståeliga och porträttlika vyer av strukturer och bottendetaljer. Med den exklusiva Lowrance Downscan Overlay funktionen kan användare lägga Downscanbilden i ett lager över Bredbandsgivarens-lager för en fantastisk presentation som separerar och tydligt exponerar fiskar från den omgivande strukturen. Dessutom det överliggande lagrets transparens fullt justerbart och lätt att ändra med Elite-5 HDIs styrkors.

För att maximera fisketiden på vattnet, minskar Lowrance exklusiva Advanced Signal Processing (ASP) behovet av att manuellt justera inställningarna för att se fisk, struktur och bottendetaljer tydligare. Med TrackBack kan sportfiskare bläddra tillbaka i den inspelade ekolodshistoriken och granska strukturen, övergångar och fiskmål. När det används på ett Elite-5 HDI modell med kartplotter funktioner, kan användare också gå tillbaka med hjälp av TrackBack och lokalisera platser med en waypoint.

Elite-5 HDI modeller med kartplotterfunktion har en mycket noggrann inbyggd GPS-antenn och ett tomt SD-kort på vilket båtägare kan välja att ladda ner antingen Navionics eller Jeppesen C-Map Max-N Wide sjökort.

Alla Elite-5 HDI modeller har Lowrance exklusiva, högupplöst 5-tums, färgskärm och ett lättanvänt menysystem med snabb tillgång till alla funktioner med hjälp av en enfingersoperation. Att ha flera fönster bredvid varandra som visar en variation av ekolod/fotolik ekolodsbild/kartplotter är enkelt med de åtta förinställda fönsterlayouterna. Du kan till och med visa en flerfönstersvy när ekolodet och kartan visas.

Den nya Elite-5 HDI-serien består av Elite-5x HDI med endast ekolod, Elite-5m med endast kartplotter och Elite-5 HDI kombinationsmodell. Varje modell erbjuder ett utbud av kombinerade paket som inkluderar givar alternativen 83/200 kHz eller 50/200 kHz, samt ett urval av sjökort.

Alla Elite-5 HDI modeller med HDI 50/200 kHz akterspegelsgivare är idealiska för djupare kust- och sjöapplikationer. Modeller med HDI 83/200 kHz akterspegelsgivare är lämpade för insjöfisket.

Elite-5 HDI 83/200 kHz och HDI 50/200 kHz modellernas Bredbandsekolod kommer att nå ett djup på respektive 300 och 800 meter. DownScan Imaging har en djupkapacitet på båda modellerna på 300 meter. Tillbehören omfattar en serie av genomskrovs HDI-omvandlare i brons, en trolling-motor givaradapter kit och en flushmonteringssats. Alla Airmar-givare anpassade för Lowrance HDS modeller är även kompatibla med Elite-5 HDI-serien.

Skyddas av standardgarantin och Lowrance Advantage Service program, Elite-5 HDI-serien kan köpas hos auktoriserade Lowranceåterförsäljare från augusti 2013. Priser, ex. moms, varierar från 3 336 kr för Elite-5x HDI ekolod utan givare till 6731 kr för Elite-5 HDI 50/200 kHz ekolod / kartplotter.