Agapi och Boatwasher gör båtlivet miljövänligare

Inget mer besvärligt målningsarbete. Inget krypande under båten i kylan på våren eller bottentvättning vid upptagningen på hösten. Bäst av allt, inget gift från bottenfärger som läcker ut i havsmiljön.

Pressmeddelande:

– Då vi strävar efter lösningar som eliminerar behovet av bottenmålning vill vi ge våra kunder ett incitament att prova något vi tror kommer bli allt vanligare i framtiden. Genom detta samarbete med BoatWasher, som har tvättstationer runt Stockholm, ser vi detta initiativ som ett test av något som kan leda till ett både miljövänligare samt enklare båtliv i en nära framtid, säger Peder Asplund, VD för Agapi Boating.

– Fler och fler båtägare blir medvetna om vilken miljöbelastning bottenmålning innebär samtidigt som man vill att båtägandet ska bli enklare och bekvämare. En lyckad kombination är Agapi och BoatWasher som skapar ett bekvämare, billigare och miljövänligare båtliv, säger Odd Klofsten, vd för BoatWasher.

Bilden:
Agapi 950 RIB.