24 februari, 2015

Modul 90 LED – ljusprestanda på xenon-nivå

Modul 90 LED är en robust arbetsstrålkastare i kompakt design med ett brett arbetsområde. Aluminiumhuset är försett med kylflänsar som ger tillräcklig värmeavledning för de fyra högeffektlysdioderna. Dessutom finns en temperatursensor som skyddar arbetsstrålkastaren mot överhettning. Endast på detta sätt kan man garantera en lång livslängd hos lysdioderna och ett säkert arbete nattetid.

Modul 90 LED kan tack vare sin höga ljusstyrka, 3 400 lumen, ersätta xenonarbetsstrålkastare – och effektförbrukningen är bara 36 W. Därigenom är den här arbetsstrålkastaren perfekt lämpad för användning med batteridrift och på fordon med en generator som redan belastas hårt. Ljuset fördelas med en speciellt utvecklad multi-facettreflektor som ger en homogen ljusbild.

Strålkastaren kan drivas med både 12 och 24 volt. Den inbyggda elektroniken skyddar strålkastaren mot felpolarisering och garanterar konstant ljusstyrka även om driftspänningen varierar mellan 9 och 33 volt.

Med en färgtemperatur på 6 500 K är ljuset från LED-arbetsstrålkastaren mycket likt dagsljus. Detta medför att färgerna syns tydligare i mörker och det mänskliga ögat får lättare att ta in intrycken.