Ny ordförande för Svenska Livräddningssällskapet

Camilla Wikland blev vald till ny ordförande för Svenska Livräddningssällskapet på årsstämman i Jönköping, hon efterträder Ann Wallbom Fagreaus som avgår efter sex år. Camilla Wikland kommer närmast från en ordförandepost för Svenska Livräddningssällskapet Göteborg och blir nu ordförande för riksorganisationen. Camilla Wikland arbetar som advokat påGärde Wesslau Advokatbyrå och har stor erfarenhet av styrelseuppdrag i ideella organisationer.

– Det känns verkligen kul och inspirerande att bli vald till ordförande. Jag tror och hoppas att jag med min kompetens och stora engagemang ska kunna fortsätta att utveckla den fantastiskt fina verksamhet som föreningen bedriver, säger Camilla Wikland.

Det var en mycket inspirerande helg för Svenska Livräddningssällskapetmed såväl årsstämma som SM i Livräddning/Nordisk lagkapp och livräddartävlingen Brita Memorial.

Nu väntar en intensiv period för Svenska Livräddningssällskapet då sommaren är på väg, med allt vad det innebär – bad, sol, båtar, vattenskidåkning och surfing. Allt förknippat med härliga dagar på stranden och roliga vattenaktiviteter. Förra årets dystra statistik över antalet drunknade visar dock att det tyvärr finns mycket kvar att önska när det gäller kunskapen om bad- och båtvett, d v s vattenkunskap och det är bland annat detta som Svenska Livräddningssällskapet arbetar med.

– Som alla år tidigare står vi rustade för att hjälpa Sverige med simskolor, livräddare och bevakning på våra stränder och att lära ut vattenkunskap. Vi vill verkligen att alla ska få ta del av vår kunskap och på så sätt öka tryggheten, säkerheten och glädjen för alla som vistas i, vid och på vatten, säger generalsekreterare Karin Brand.