27 maj, 2015

Kompletta nätverk för alla typer av båtar

Locomarine är tillverkare av kompletta nätverkslösningar för alla typer av båtar och fartyg. Yacht Routersystemet gör det mycket enkelt att installera, konfigurera och kontrollera Internetåtkomsten på din båt via olika bärare så som WiFi, 2G/3G/4G eller satellitförbindelse. Med Locomarine WiFi-Booster går det att surfa via trådlös WiFi långt ute till havs vilket efterfrågas av många idag. Man har kunnat surfa över trådlöst WiFi så långt ute till havs som 30 sjömil.

Den viktigaste delen av systemet är Yacht Router Control, styrenheten vilket ger användaren möjlighet att byta bärare och kontrollera hela systemet via mobil, surfplatta eller dator. Det finns i fyra olika utföranden för att passa allt från fritidsbåten till fartyg.

Systemet består bland annat av en router med inbyggt 2G/3G/4G modem, WiFi-Booster, antenner, kablar och kontakter. Det drivs med 10-30 VDC för att passa både 12V- eller 24V strömförsörjning. Locomarines WiFi-Booster har en effekt på 1600 mW jämfört med en vanlig WiFi-mottagare för hemmabruk som har upp till 250 mW. Detta är orsaken till att Locomarines WiFi-Booster kan ge den långa räckvidden. Det går därför att befinna dig långt ute till sjöss men ändå surfa på trådlöst WiFi vilket är efterlängtat av många. Kombinerat med detta har Locomarines Yachtrouters inbyggda 2G/3G/4G modem täckning där WiFi-Boostern inte längre når. Ingen extra strömförsörjning behövs till WiFi-Boostern utan den får spänning från Power-over-Ethernet med en enkel nätverkskabel utan signalförluster såsom koaxialkabel har.

Utifrån av vilken modell av yacht router man har ombord väljer man vilken bärare man önskar och kan använda till Internet (kan vara exempelvis 3G/4G, WiFi eller satellitförbindelse). Mjukvaran till systemet är anpassat för Windows, iOS eller Android. Det är utvecklat med användaren i fokus och är mycket lättförståeligt. Det går också att anpassa vilka bärare som ska användas beroende på användare, exempelvis att manskapet, eller barnen ombord på fritidsbåten, surfar på 3G/4G och WiFi medan personal på bryggan, eller föräldrarna, kan få åtkomst till satellitförbindelsen.

Göran Movitz, VD på Cordland Marine AB: ”Locomarines produkter ligger rätt i tiden och verkligen något som många efterfrågar. På ett enkelt och tillförlitligt sätt får användaren en komplett nätverkslösning ombord. Att lätt kunna välja och ha full kontroll över bärare av sin kommunikation men också att få bästa möjliga Wifi-mottagning på marknaden är något många önskar.”

Locomarines produkter finns nu på lager och distribueras i Sverige av Cordland Marine AB. Pris från 11.500 kr.

Info: www.serviceport.se