21 februari, 2007

Pergo officiell leverantör till Victory Challenge

Pressrelease

(2007-02-21, Valencia) Victory Challenge tillkännagav idag att Pergo, ett av världens ledande golvföretag, blivit officiell leverantör av golv för teamets America’s Cup-bas i Valencia.

Det handlar om mer än 1.000 kvadratmeter golv som läggs för kontor och hospitality-avdelning.

– Vår bas är av standardstorlek för baserna i America’s Cup-hamnen i Valencia, men ändå är den dubbelt så stor som den vi hade i Auckland, det handlar om stora ytor som under en relativt kort period kommer att utsättas för ett omfattande slitage. Därför är vi mycket glada över att ha Pergo med oss som officiell leverantör av laminatgolv, säger Johan Stenman, VD för Victory Challenge.

Victory Challenges bas togs i besittning när teamet återvände efter vinteruppehållet ifjol. Då handlade det om båtvarv och segelloft och intilliggande kontor för segeldesignern Laurent Delage.

Under vintern har kontorsdelen – 500 kvadratmeter – gjorts klar med Pergo-golv.

Just nu färdigställs övervåningen som bland annat är avsedd för hospitality och för teamets möten och måltider, liksom ett gym och lokaler för Viasat Sport som sänder direkt från de avslutande seglingarna inom ramen för 32a America’s Cup.

När tävlingarna startar den 3 april med Valencia Louis Vuitton Act 13, den sista för-regattan före utmanarserien Louis Vuitton Cup, har också butiken på bottenvåningen öppnats och fått Pergo-golv. Där kommer bland annat Victory Challenges seglingskläder från Sail Racing att finnas för försäljning.

Det var Pergos dåvarande moderbolag Perstorp som uppfann laminatgolvet i i Sverige slutet av 1970-talet. Det har sedan dess lanserats i Europa och i Nordamerika och säljs även i Asien, i huvudsak i Indien och Kina.

Victory Challenges utmaning för 32a America’s Cup sker i partnerskap med Tele2, Red Bull och MTG. Metro och Viasat Broadcasting är mediepartners. Sail Racing, LIROS Yacht Ropes, Rutgerson Marin, Pergo och OM Pimespo Ibercarretillas är officiella leverantörer. Teamleverantörer är Sebago, Oakley, Optimus, Fitness First i Valencia och Nordic Sea Hotel i Stockholm.