14 februari, 2007

Volvo Penta 100-årsjubilerar med massor av material på sin hemsida

Volvo Penta har troligen marinvärldens rikaste innovationshistoria med världsinnovationer som exempelvis Aquamatidrevet, de motroterande propellrarna Duoprop, och nu senast, IPS-systemet med de framåtriktade propellrarna.

Volvo Pentas motorer är kända för sin kvalitet och långa livslängd. Ett vanligt önskemål från ägare av äldre Volvo Pentamotorer är att få tillgång till instruktionsböcker och manualer till motorer som inte längre är i produktion.

Lagom till jubileet lanserar nu Volvo Penta en internetsajt som gör diverse publikationer tillgängliga för i stort sett alla motorer som Volvo Penta lanserat sedan starten 1907:

http://www.volvo.com/volvopenta/global/en-gb/marineengines/out_of_production_engines/