3 maj, 2007

Point 65 lanserar nya kajaker – för träning, turer och lek

Svenskarna paddlar som aldrig förr och en helt ny grupp fritidspaddlare gör att kajaksporten växer snabbt. För att möta efterfrågan lanserar svenska Point 65 nu tre nya modeller.

Nemo är den lätthanterade, lekfulla och robusta kajaken för kortare turer, SeaCruiser den stabila för längre paddlingsäventyr på större vatten och Fasthing 470 den racinginspirerande men stabila träningskajaken.

– Allt fler hittar till paddlingssporten, vilket är kul. Våra nya modeller riktar sig till såväl nybörjare som mer erfarna äventyrare och är gjorda för att utvecklas i, säger Richard Öhman, Point 65.

Kajaksporten växer lavinartat i Sverige. Allt fler har upptäckt att paddling är givande, vare sig syftet är att hålla sig i form, att ge sig ut på expeditioner i skärgården eller bara ett sätt att få komma ut på vattnet.

För att kunna erbjuda en kajak för varje paddlares behov har nu marknadsledande Point 65 tagit fram tre helt nya kajaker. Gemensamt för modellerna är att de alla är utvecklade i Skandinavien med fokus på formgivningen.

– Design är väldigt viktigt för Point 65. Kajakerna ska inte bara vara funktionella och ha bästa möjliga egenskaper utan även vara aptitliga för ögat. Därför arbetar Point 65 nära designers såsom Johan Wirsén som designat våra modeller Nemo och SeaCruiser och Jan Fasting som står bakom Fasthing 470, säger Richard Öhman, en av delägarna i Point 65.

Fasthing 470 – för den som har sjön som favoritgym

Fasthing 470 är designad av den norske paddlingslegenden Jan Fasting. Som tillägget ”h” i namnet antyder är den också en snabb sak, en ”fast thing”. Linjerna är racinginspirerade för största fartupplevelse, men bredden på 60 centimeter tar bort den rangliga känslan från en tävlingskajak. Med sina 14 kilo i glasfiber/epoxi-utförande och 16 kilo i glasfiber/polyester är Fasthing 470 lättburen och lättpaddlad. Ett höj- och sänkbart roder kommer som standard liksom ett rörligt pedalsystem och Point 65:s nya funktionella ryggstöd.

Fasthing 470 passar för heldagsturer och är den perfekta träningspartnern för den som har sjön som favoritgym.

Målgrupp:

• Den som vill få ut mesta möjliga av sin träningspaddling.

• Nybörjaren med höga krav och som vill ha en kajak att utvecklas i.

• Den som vill paddla på längre heldagsturer.

SeaCruiser – för storvuxna och långturspaddlare

SeaCruiser är en sjöbjörn som lämpar sig för vardagspaddling såväl som avancerade äventyrsexpeditioner. Modellen är en högkvalitativ och mycket bekväm havskajak som ger en omedelbar känsla av trygghet. Det svagt v-formade skrovet i trelagers polyeten gör SeaCruisern rolig att paddla även i grov sjö.

SeaCruiser är lättdriven och kursstabil och har det nya ryggstödet som standard. Sittbrunnen är rymlig med ergonomisk sits och mjukt material vid knän och höfter. Dubbla fikaluckor och två stora ovala lastluckor i för och akter bidrar ytterligare till SeaCruisers kvaliteter för långturer. Den avancerade trelagers sandwichkonstruktion i polyeten gör kajaken styv, lätt och stark.

Målgrupp:

• Den som vill ge sig ut på längre paddlingsturer på större vatten.

• Storvuxna som har svart att få plats i små kajaker med trånga sittbrunnar.

• Passar på grund av sin stabilitet perfekt för nybörjaren.

Nemo – en lätthanterlig kajak för fiske, lek och kortare turer

Nemo är byggd för skojigheter. Den passar för dagsturer, att fiska ifrån eller att bara leka med. Den är bekväm, liten, lätt och söt och är byggd för den som söker en lättpaddlad kajak som är lätt att bära och lasta. Trots sin längd på bara 3,5 meter har Nemo tillräcklig med volym för att bära en tung paddlare med utrustning en heldag på sjön.

Den rotationsgjutna polyetenkonstruktionen gör att Nemo håller för oöm hantering och tuffa lekar.

Målgrupp:

• Den som vill ha en lätthanterad kajak för kortare turer

• Den som vill använda sin kajak till andra aktiviteter, till exempel fiska eller fotografera ifrån.

• Barnfamiljer. Nemo passar perfekt för vattenlek.

För mer information, se www.point65.se