3 maj, 2007

Internationellt pris till Suzuki

Priset “Mest innovativa utbordare” gick till Suzuki. En jury med internationella båtjournalister utsåg i april Suzuki till “Most Innovative outboard engine”. Priset ges för de innovativa tekniska lösningarna på den första 300 hästars utbordaren på marknaden.
Juryn som utsett Suzukis DF 300 till “Mest innovativa utbordare”, består av journalister som är med i den internationella journalistföreningen Boating Writers International (BWI) och priset delades nyligen ut av National Marine Manufacturers Association, NMMA.
– Jättekul med utmärkelsen. Vi fick vår första leverans av ”300-maskinerna” i början av april. De monterades snabbt på ett antal RIB-båtar och därifrån hör vi redan positiva omdömen. Så jag ser utmärkelsen som ett bevis på att våra kunder har gjort ett bra val. Det betyder också mycket för oss som jobbar med Suzuki, både här på huvudkontoret, och speciellt för våra återförsäljare som får nöjda kunder, säger Lars Johansson, produktchef på KGK Suzuki AB.
Suzukis nya 4-taktare – DF300 – visar att den mycket kraftfull motor också kan vara en lättviktare. Med en vikt på 274 kg är DF300 i samma klass som dagens 250 hk modeller. Designen är en 55 graders V6 moto. Motorn har den största slagvolymen, 4 liter, av alla V6 modeller. Den smala konstruktionen möjliggör dubbel eller trippelmontage.
DF300 är den första motorn som har Suzuki Precision Control – ett elektroniskt reglage för gas och växel, så kallad fly-by wire, och passar för singel, dubbel eller trippelmontage. Den gör att det blir en smidigare och mer precis växling och en snabbare gasrespons.
– Det här är femte gången som Suzuki Marin har fått utmärkelser av NMMA. Fyra av utmärkelserna har gällt Suzukis 4-taktare för att de varit tekniskt långt utvecklade.