6 maj, 2007

America’s Cup-utmanare till Match Cup Sweden

Efter ett års uppehåll är det full läns framåt för Sveriges största internationella seglingsevenemang, Match Cup Sweden i Marstrand, 2–8 juli. Intresset är stort från America’s Cup-seglarna att komma till start och flera har lämnat positiva förhandsbesked. Åtta av 16 toppseglare har tackat ja till start, bland andra världsettan Sebastien Col. En nyhet i år är att världens bästa kvinnliga skeppare utmanar männen.

– Vi har minst tre svenska topprankade skeppare klara, Björn Hansen, Jenny Axhede och Malin Millbourn. Men om inte Victory Challenge skräller och går till final i America’s Cup så är också Magnus Holmberg klar för start, säger Erik Centerwall, sportslig projektledare i GKSS.

Marstrand står redo för världens främsta matchraceseglare, 100 000 åskådare, näringsliv och semestrande familjer 2–8 juli. Efter ett uppehåll 2006, får evenemanget i Marstrand ett delvis nytt upplägg. Info www.gkss.se