6 maj, 2007

Data Communication satsar på att vinna VM i havskappsegling

Förra säsongen vann Ralf Aspholm och besättningen på Sinergia 40:an Data Communication i stort sett allt som gick att vinna i havskappsegling i Östersjön. VM undantaget där man ”bara” kom 2:a. I år är säsongens stora mål att vinna VM som seglas i Hanko Norge.

I förberedelserna ingår ny segelgarderob från North, nya linor från Liros och nya instrument från Nexus men det viktigaste av allt en samtrimmad besättning.

Det räcker inte med att ha den bästa båten och det bästa materialet för utan en samtrimmad besättning med rätt man på rätt plats så vinner man inte i dessa sammanhang säger Ralf Aspholm. Vi är i stort sett samma besättning i år som under de tre senaste åren och har många träningstimmar tillsammans och det är nyckeln till framgångarna fortsätter Ralf.

Data Communication kommer att delta i följande tävlingar under säsongen, förra årets placering inom parentes:

Lidingö Runt (1), Ornö Runt (1), Sandhamn Open (1), Eurocard Gotland Runt (1), IMS SM (3), IMS VM (2), Nordeuropeiska Mästerskapet i IMS (1)