10 maj, 2007

hitta.se lanserar ny vädertjänst

Sveriges mest använda katalogtjänst, hitta.se, lanserar nu en helt ny, unik, typ av vädertjänst. Användaren kan få en lokal väderrapport, var som helst i Sverige, direkt i kartan och vägbeskrivningen på hitta.se. Tjänsten visar väderlek, temperatur, vindriktning och vindstyrka ända ner på gatunivå.
– Vi är glada att kunna erbjuda våra användare en otroligt precis vädertjänst, där man inte bara kan få reda på hur vädret blir i till exempel östra Svealand eller Norrlands kustband, utan hur prognosen faktiskt ser ut exakt vid sommarstugan eller där man för tillfället befinner sig, berättar Rui Brites de Sousa, VD på hitta.se.
Vädertjänsten används ihop med de övriga tjänsterna på hitta.se. Tillsammans bildar de den perfekta reseguiden med vägbeskrivningar, väderinformation samt trafikinformation om olyckor, vägbyggen och hastighetsövervakning längs hela resvägen.
För båtägare är vädertjänsten ett effektivt hjälpmedel för att snabbt kunna skapa sig en komplett bild av väderlek, temperatur, vindriktning och vindstyrka längs med den planerade rutten.
– Det som gör vädertjänstens upplägg unikt är att den kompletteras med de andra tjänsterna på hitta.se. Detta gör den mer användarvänlig och mer praktiskt för användaren, avslutar Rui Brites de Sousa.

hitta.se hjälper dagligen hundratusentals svenska privatpersoner och företag att komma i kontakt med varandra. hitta.se grundades i juni 2004, och är Sveriges snabbast växande internetsajt. På hitta.se finns mobilnummer, telefonnummer och adresser till alla svenska företag och privatpersoner, samt kartor och satellitbilder över alla landets adresser och platser. För mer information se: www.hitta.se