16 maj, 2007

Besöksrekord för Nacka Strands marina dagar

Nacka Strand Waterfront Days som gick av stapeln för 6:e året i rad under maj månads första helg är över för i år. Det var sol, vind och vatten för hela slanten och evenemanget slog rekord med närmare 3000 besökare.
– Vi hade bokstavligen vind i seglen i år och det blev en mycket lyckad helg som förstärker Nacka Strands position som Stockholms närmaste seglarmecka, konstaterar Viktoria Westholm, AP Fastigheter AB, som är ägare av Nacka Strand.
Nacka Strand visade upp sin allra bästa sida under helgen som var 2007 års start på seglingssäsongen. Flertalet arrangörer längs med Nacka Strand fick ta emot mängder av besökare då det rådde perfekta förhållanden för både besökare och kappseglare. Man bjöds på spännande tävlingar, segelflygning, en fullspäckad båtmässa och en inte minst soldränkt veranda hos Resturang J som passade på att sparka i gång sommarsäsongen på riktig.
– Det är en perfekt start på utomhussäsongen, med kanonväder och så alla båtarna som ligger i hamn och ute i vattnet, säger Mikael Schölander, källarmästare på Restaurang J.
Nytt för i år var det mycket populära sjöflyget som för en billig peng tog besökare upp i luften för att se Nacka Strand och skärgården från ovan.
Precis som förra året arrangerade Marinmäklarna en flytande båtmässa som detta år drog 28 utställare. Många båtintresserade flockades till för att inspireras till nya inköp.
Även Nacka Strand Yacht Club som är Nacka Strands egen båtklubb är mycket nöjda med arrangemanget som lockade 21 kappseglande båtar.
Nacka Strand Waterfront Days är ett samarbete mellan hyresgäster i Nacka Strand och ägarna till Nacka Strand, AP Fastigheter.