17 maj, 2007

Två spanska båtar klara för Volvo Ocean Race

Spanien ställer upp med två båtar i det kommande Volvo Ocean Race 2008–09. Deras deltagande tillkännagavs officiellt 16 maj av Francisco Camps Ortiz, regionspresidenten för Valencia.
Därmed är antalet anmälda båtar uppe i stycken. Förutom Spanien är tre båtar klara för racet; Mean Machine (Nederländerna), Ericsson (Sverige) och PUMA (USA).
Pedro Campos, som ansvarade för team Movistar i Volvo Ocean Race 2005–06 race, tar ansvaret för den spanska utmaningen. Sponsorerna för de två båtarna kommer att tillkännages under de närmaste två veckorna.
Volvo Ocean Race 2008–09 blir den femte upplagan av denna världsomspännande utmaning i havskappsegling. Starten går i Alicante och tävlingen angör för första gången hamnar i Mellanöstern, Sydostasien, Kina och Indien. Volvo Ocean Race spänner den här gången över 39 000 Nm, 8 000 Nm mer än i den förra upplagan som seglades 2005–06. Tävlingen angör elvahamnar och tar över nio månader att genomföra.
Info www.volvooceanrace.org