24 maj, 2007

Skärgårdsmässa för 19:e året

Skärgårdsmässan i Wasahamnen på Djurgården arrangeras för 19:e året den 25-27 maj 2007. Det är ett av Stockholms större och mest uppskattade evenemang som lockar 50 000 besökare. Längs kajerna finns utställare från flera länder runt Östersjön med semestertips, hantverk, båtar och båttillbehör samt det som hör till fritidshuset. Vid bryggorna visas nya och begagnade båtar. På mässan finns ett gediget inslag av skärgårdsmat, musik, kultur och seminarier.
Mässan inleds med ett konvent om Stockholms marina miljöer och invigs därefter av föreningen Sjögårdens ( www.sjogard.se) ordförande Gustaf ”Gutte” Taube fredag 25/5 kl 13.
Under fredagen öppnas Båthall 2 för sommaren med en världsunik utställning av unika fritidsbåtar från flera sekel och historiska klenoder.
Under lördagen samlas också ett stort antal veteranbåtar vid bryggorna, och besättningar har tidstypiska kläder. Kl 13 kommer Sjöhistoriska museets chef Hans-Lennart Olsson att dela ut plaketter till K-märkta fartyg.
Lördag kl 14 arrangeras en Taube-konsert i samarbete med Taubesällskapet (Tomas Edström och musikgrupp Mysingen ), och på söndag 14 arrangeras en Taube-konsert med Ulf Bagge, Gisela Nordell och Pierre Ström. Dessutom finns flera musikanter på mässan hela öppettiden.
Öppettider fredag 25/5 kl 12 – 18, lördag 26/5 10 – 18, söndag 27/5 kl 10 – 17. Fri entré.
Info www.skargardsmassan.se