5 juni, 2007

Johnie Berntsson seglar i Match Cup Sweden

Sverige får ytterligare en seglare kvalificerad till Match Cup Sweden i Marstrand. Johnie Berntsson från Stenungsund Yacht Club tog för en vecka sedan en meriterande andraplats i match racingserien Congressional Cup i Long Beach, Kalifornien, och kvalificerade sig därmed till den 15:e platsen i den svenska deltävlingen av World Match Racing Tour i Marstrand, 2-8 juli.
– Vi hoppas att vi kan dra nytta av den fördel vi har av att kunna båten DS37 och att känna till vattnen runt Marstrand väl, kommenterar Johnie Berntsson.
Johnie Berntsson är en av Sveriges främsta match race-seglare, både svensk och nordisk mästare och den ende svensk som vunnit en deltävling på världstouren. 2006 vann Berntsson och hans besättning ACI Adris Cup i Kroatien, en av deltävlingarna i World Match Racing Tour.
Den 16:e och sista platsen i Match Cup Sweden hålls tills vidare öppen.
Läs mer om evenemanget och seglingarna på www.matchcupsweden.com.

Foto: Dan Ljungsvik