5 juni, 2007

Helly Hansen klär deltagare i Volvo Ocean Race

Helly Hansen har ingått ett treårigt samarbete med Ericsson Racing Team och kommer att vara teamets officiella leverantör av kläder och skor i tävlingen Volvo Ocean Race 2008-09.
Ericsson Racing Team kommer att delta med två båtar i tävlingen, en med internationell besättning och en med nordisk besättning. Lagkaptener för de två båtarna är amerikanen John Kostecki och svensken Anders Lewander. Det var den avancerade tekniken i kläderna samt det breda utbudet av kläder för vattensport, underställ, skor och sportkläder som gjorde att valet föll på Helly Hansen. Helly Hansen har också startat upp ett projekt för att utveckla nya tekniska finesser som ska ge Ericsson Racing Team ytterligare fördelar i tävlingen.
– De extrema utmaningar som Volvo Ocean Race utsätter både seglare och utrustning för stämmer väl överens med vårt budskap: ”Helly Hansen ska sudda ut gränserna mellan människans vilja och naturens makter”. Vi ser fram emot att både sätta våra produkter på prov och ta fram nya produkter som kan hjälpa Ericsson Racing Team att vinna, säger Karl-Einar V. Jensen på Helly Hansen.
– Vi ville arbeta med ett starkt team med goda förutsättningar i tävlingen. Det är vi övertygade om att vi har i Ericsson Racing Team – vi har en lagledning, lagkapten och besättning som är stark nog att inte bara vara framgångsrika i tävlingen, utan även visa upp starka prestationer inom andra områden. Det här är precis en sådan samarbetspartner Helly Hansen vill ha.
Bilden: AndersLewander och John Kostecki.

Info www.volvooceanrace.org