14 juni, 2007

Skidskyttedrottningen laddar om och siktar mot naturturism

Inatur.se lanserades i mars och är sajten som samlar allt Sverige har att erbjuda inom naturturism. Nu anställs före detta skidskytten Magdalena Forsberg för att bli inatur.se:s ansikte utåt och för att utveckla sajten.
– Jag är uppvuxen i skog och mark och älskar att vara ute. Därför känns det också som ett drömjobb att få vara med att inspirera och underlätta för folk att ta sig ut i naturen, säger Magdalena Forsberg, nytillträdd som kundansvarig på inatur.se.
Inatur.se drivs av Sveaskog Naturupplevelser, ett dotterbolag till Sveaskog med uppdrag att bland annat utveckla naturturismen i Sverige. Nu är det klart att Magdalena Forsberg blir ansiktet utåt för sajten.
­– Magdalena är en drömrekrytering för oss. Hon har ett genuint intresse och stor kunskap inom naturupplevelser och kommer därigenom att kunna bidra mycket till sajtens innehåll. Dessutom är hon en person som varenda svensk får positiva associationer av, säger Mikael Linnander, vd för Sveaskog Naturupplevelser.
Magdalena Forsberg blir kundansvarig för inatur.se med uppgift att vidarutveckla sajten och skapa ett intresse runt den, bland annat genom att skriva krönikor.
Förutom en lång idrottskarriär i skog och mark bakom sig har Magdalena Forsberg även stor vana från andra naturaktiviteter än skidåkning. Även paddling, mountainbike-cykling, vandring och annat friluftsliv har alltid haft en stor plats i hennes liv.
– Ända sedan jag var liten har jag vistats mycket ute i skogen. Nu jagar jag så fort det blir läge, eller tar med min son på olika utflykter, säger Magdalena Forsberg, som också medverkat i en rad natur- och jaktprogram i tv sedan hon slutade med skidskytte.
Och inställningen som gjorde henne till världens bästa skidskytt finns självklart med även i jobbet.
– Arbetet med inatur.se känns oerhört spännande och jag går in stenhårt för det, säger Magdalena Forsberg.
Sedan lanseringen av inatur.se i mars har såväl antalet besökare på sajten som turismföretagare som anslutit sig ökat konstant. Här bokar och betalar man sin naturupplevelse direkt på nätet och kan välja mellan hundratals aktiviteter och boenden över hela Sverige, som kajakpaddling och yoga i Stockholms skärgård, björnskådning i Hälsingland, fjällkurser i Jämtland eller vildmarksmatlagning i Bergslagen bland mycket annat. På sajten går det även att köpa Sverigefiskekortet som gäller i 1200 vatten över hela landet.

Sveaskog är Sveriges största skogsägare med 3,4 miljoner hektar produktiv skogsmark och en ledande leverantör av timmer, massaved och biobränsle. Sveaskog arbetar med markaffärer och tillhandahåller jakt och fiske samt mark för lokala entreprenörer inom naturbaserad turism. Genom att arbeta lönsamhetsinriktat med stor miljöhänsyn bidrar Sveaskog till en långsiktigt hållbar utveckling. Företaget omsätter 6 miljarder kronor och har cirka 730 anställda. Läs mer på www.sveaskog.se