15 juni, 2007

Ny chef för Marinmuseum i Karlskrona

Richard Bauer blir ny chef för Marinmuseum i Karlskrona. Han tillträder sin tjänst i oktober och kommer då från en tjänst som näringslivschef i Ronneby kommun.

Beslutet togs igår av Robert Olsson, överintendent för Statens maritima museer där Marinmuseum ingår. Rekryteringen har pågått under en längre tid och Robert Olsson är mycket nöjd:

– Det här känns fantastiskt bra. Jag tillhör dem som tror att museivärlden behöver inspiration utifrån. Richard Bauer har bra erfarenheter som chef och utvecklare inom näringslivet. Dessutom har han erfarenheter av internationellt arbete vilket passar mycket bra in i de visioner vi har för Marinmuseum och hela myndigheten.

Richard Bauer har en internationell chefskarriär inom Trelleborgkoncernen bakom sig liksom en flerårig tjänst inom marinen, bl a som dykinstruktör och dykare i ubåtsräddningssystemet. Han har även ett stort intresse för marinhistoria och har varit verksam i marinarkeologiska sammanhang, bland annat på Kronan, och var med vid upptäckten av Gustaf III:s linjeskepp Hedvig Elisabeth Charlotta som förliste vid det Viborgska gatloppet.