16 juni, 2007

Nordisk Mobiltelefon utökar på Ljusterö och Sandhamn

Nordisk Mobiltelefon, den svenska operatören med Sveriges största 3G-nät, förstärker kapaciteten med en nya sändare på Ljusterö och Sandhamn. Med Nordisk Mobiltelefons mobila bredband får alla tillgång till Internet, e-post och annat även utanför gästhamnarna.
– Eftersom befolkningen i Stockholms skärgård förväntas öka många gånger om under sommarsemestern har vi förstärkt vår infrastruktur med flera nya sändare i Stockholms Skärgård. Till skillnad från andra operatörers turbo-3G sträcker sig vårt när över hela skärgården vilket går att man alltid kan lita på att få kontakt med nätet när man behöver – inte bara i de mest populära gästhamnarna, säger Rikard Slunga.
Nordisk Mobiltelefon finns i Sverige, Norge och Danmark och erbjuder mobilt bredband baserat på den amerikanska 3G-teknologin, CDMA2000. Det är världens mest utbredda 3G-standard med över 350 miljoner användare i främst Nord- och Latinamerika, Asien och enstaka länder i Europa. När CDMA2000 används på 450 MHz-bandet kallas den för CDMA450 och har fördelen att radiosignalen färdas betydligt längre än med den 3G-teknik som används av andra operatörer i Sverige idag.
– Många som handlat upp sig på mobilt bredband riskerar att bli besvikna när de kommer till sina sommarstugor eftersom många andra operatörers 3G i allmänhet, och turbo 3G i synnerhet, har dålig täckning utanför tätorterna. Med Nordisk Mobiltelefon är detta inget problem.
Nordisk Mobiltelefon erbjuder som första tjänst robust mobilt bredband med en teoretisk maxhastighet på 2,4 Mbit/s. Den praktiska uppmätta hastigheten ute i landsbygden ligger vanligtvis på mellan 0,3 till 1 Mbit/s. Kostnaden för tjänsten startar från 249 SEK/månad.
Foto: Magnus Wegler