5 juli, 2007

Amatörseglare totalvinnare av Gotland Runt 2007

Du Soleil, en IMX40 från 2001 och vinnare i Lidingö Runt, utsågs på tisdagskvällen till totalvinnare i årets upplaga av Gotland Runt. Dessutom vann Du Soleil IMS-klassen, racing klassen, i Gotland Runt.
Med en besättning på nio man seglade Du Soleil hem årets totalseger i Gotland Runt. En bragd med tanke på att hela besättningen endast seglar på sin fritid och saknar sponsorer.
– Jag har haft en dröm om att vinna en stor tävling som Gotland Runt utan sponsorer, vilket känns fantastiskt att vi klarat av, säger Ingvar Hertzman, skeppare och ägare av Du Soleil. Nu vill vi fortsätta satsa ännu mer på seglingen och för att nå ännu högre är det nödvändigt för oss att inleda ett samarbete med sponsorer.
För närvarande arbetar hela besättningen med seglingen helt utan ersättning och står även för alla kostnader i samband med seglingen. Dessutom har alla ”vanliga” jobb vid sidan om.
– De flesta av oss har seglat tillsammans över 20 år, fortsätter Ingvar Hertzman. Gemensamt för alla är en passion för segling och i princip all vår fritid ägnar vi åt segling och båten. Tillsammans har vi över 100 starter i Gotland Runt.
Besättningen har gemensamt flera vinster och pallplatser. Exempelvis ett antal Östersjömaror, div SM guld i olika klasser, EM, VM och Baltic Championship. Efter Gotland Runt väntar nu SM för IMS klassen i Sandhamn, VM i Norge och Baltic Championship i Danmark.

Besättningen på Du Soleil består av:

Skeppare Ingvar Hertzman

Afterguard (taktiker/navigatör) Patrik Hahne

Rorsman Johan Ericsson

Stortrim Mats Karlsson

Pit Fredrik Hertzman

Mast Christian Hertzberg

Fördäck Boe Sjöberg

Genua/spinn trim Leif Bergström

Genua/spinn trim Fredrik Forssman

Du Soleil är en IMX40 från 2001. Seglas i klassen IMS 600 alt. IMS, vilket anses vara den största klassen i Sverige och Europa. Båten har en helt ny segelgarderob som införskaffades 2006, samt en del kompletteringar i år. Bla Kevlarsegel från Quantum. Du Soleil har även den senaste tekniken inom navigation, elektronik och taktikprogram.