30 juli, 2007

De första 200 båtarna är redan anmälda till Tjörn Runt

Bland de anmälda märks 2006 års totalvinnare av Tjörn Runt Hans Oskarsson med sin Accent samt startgruppsvinnarna Johan Davidsson/Smaragd, Carl-Axel Hellman/J14 och Bengt Falkenberg/First 40.7. Stenungsunds egne storseglare Johnie Berntsson är även i år skeppare på Toyotas One Off 55:a.
– Hela besättningen ser fram emot årets Tjörn Runt. Under året som gått har vi seglat en del större tävlingar. Vi tog bland annat hem första platsen i vår klass under den norska kappseglingen Faerder sejlatsen. Det visade sig även att vi var först bland de båtar som seglade samma bana, berättar Hans Oskarsson.
En av nyheterna i årets tävling är att de båttyper som samlar 10 deltagare tävlar om ett eget pris. Hittills är det H-båtarna som har samlat flest deltagare (12 st.) och som därmed tävlar om ett eget pris. Aspiranter på eget pris är även IF (7 st.), Express (7 st.) och Maxi 77 (6 st.). Årets fråga blir naturligtvis vilket klassförbund som samlar flest deltagare?
Tjörn Runt är den segeltävling där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden. 28 sjömil skall seglas och vi hoppas naturligtvis på en stabil vind. Första start går kl. 08:20 och därefter starter var 6:e minut.
Harald Treutiger och meteorologen Madeleine Westin, båda kända från TV4-programmet ”Kasta Loss”, håller i årets Skepparträffar den 17 augusti. Vid tre tillfällen under fredagskvällen kommer information att ges om väder och vindförhållandena. För att underlätta för deltagarna finns även andra seglares tips och idéer på bl.a. www.tjornrunt.nu.