30 juli, 2007

Succé för The Tall Ships´ Races i Stockholm

Det blevsuccé för Tall Ships´ Races i Stockholm.
Hur känns det, Lillian Westerberg, generalsekreterare för The Tall Ships´Races i Stockholm för tredje gången.
– T o m bättre än väntat. Om det är så här mycket glada besökare redan dag två kan jag gissa att vi spräcker det förväntade publikrekordet på 1 miljon människor. Hamnfestvialen är både livlig och lugn i perfekt blandning – verkligen något för alla åldrar: musik, uppträdanden från två scener, mat och dryck. De högklassiska restaurangerna går för högtryck. Men även enklare ”promenadmat” finns tillgänglig och en verkligt kul Skärgårdsmarknad. Programmet finns i tidningar över hela området, på stortavlor och på webben www.tsr07.se
– Fartygen är hänförande – rekordmånga 116 stycken denna gång – och kryllar av intresserade besökare, varmt mottagna av besättningen. Världens verkligt stora segelfartyg ligger vid Stadsgårdskajen, även havens allra största: ryska Sedov, 117 m lång, över 4000 kvadratmeter segel. Ställ er på kajen och se uppåt riggarna – det svindlar. Gå sen ombord och titta och rör vid roder och riggar.

Årets etapper för Tall Ships´ Races är:
Århus i Danmark. Ägt rum.
Kotka i Finland. Hamnfestival 18-21 juli
Vänskapssegling till Stockholm start 22 juli.
Stockholm. Hamnfestival 27-30 juli.
Kappsegling till Szczecin i Polen start 31 juli.
Szczecin Hamnfestival 4-7 augusti

Info www.tsr07.se