6 augusti, 2007

Jenny Axhede med besättning lyfter till VM

I morgon den 7 juni startar VM i Match racing för damer i St Quay på Franska västkusten. De 12 bästa besättningarna i världen är samlade för att göra upp om mästartiteln så det kommer utan tvekan bli matchracing av världsklass. På plats finns självklart Jenny Axhede med besättning, SWE men även världsettan och hemma favoriten Claire Leroy, FRA och världstvåan Lotte Meledgard Pedersen, DEN.

Under mästerskapet kommer man segla en fyrmanna båt, First Class 8. Det är en snabb lätt manövrerad båt med en del speciella egenskaper. Idag måndag har besättningarna fått möjlighet att träna in sig i båttypen och känna på strömmarna och vindarna på tävlings arenan innan det drar igång imorgon.

Efter en dags vila, efter världscups seglingar i Lysekil, bär det nu vidare av till VM i St Quay, Frankrike för Jenny Axhede med besättning.

– Vi är jätte laddade, säger en pigg Jenny Axhede innan hon kliver på planet på Landvetter på måndags morgonen. Vi har haft en intensiv tävlingsperiod bakom oss och känner hur det spritter i oss. Vi kommer nu direkt ifrån Lysekil där vi slutade 5 och veckan innan tog vi guld i världscup seglingen i Portugal, fortsätter hon. Motståndet är det yppersta och det gillar vi! Det är små marginaler och det är bara att fokusera match för match och centimeter för centimeter, skrattar hon vidare med glimten i ögat.

Deltagare på VM är följande:

1. Claire Leroy, FRA (rank 1 )
2.Lotte Melgaard Pedersen, DEN (rank 2)
3.Klaartje Zuiderbaan, NED (rank 3)
4. Silke Hahlbrock, GER (rank 4)
5.Jenny Axhede, SWE (rank 5)
6. Nicky Souter, AUS (rank 6)
7. Christelle Philippe, FRA (rank7)
8.Gemma Farrel, GBR (rank 10)
9. Katie Spithill , AUS (rank 11)
10.Josie Gibson, GBR (rank 12)
11. Sandy Hayes, USA (rank 15)
12. Jessica Smyth, NZL (rank 16)
Info www.teamschenker.se