6 augusti, 2007

Succé för matchracing i Lysekil

Linda Rahm från Göteborg med Team Stena Bulk avgick igår kväll med segern när Lysekil Women’s Match avslutades efter fem dagars rafflande seglingstävlingar. På andra plats kom Marie Björling, segrarinnan från 2004 medan titelförsvararen från förra året, Lotte Meldgaard Pedersen slutade på tredje plats. För fullständig resultatlista, se www.lysekilwomensmatch.se, där det även finns högupplösta foton.

Preem Petroleum delade tillsammans med Stena Bulk och Concordia Maritime på ansvaret som huvud-sponsorer under tävlingen Lysekil Women’s Match – en succé, som publikmässigt översteg förra årets 70.000 besökare.

Tävlingen
Tävlingen ”Preem Lysekil Women’s Match for the Stena Bulk Trophy” har en prissumma uppgående till SEK 400.000 att fördelas mellan de deltagande lagen. Med årets succé befäster Lysekil Women’s Match sin plats som en återkommande attraktion på västkusten. Både för deltagare och för den seglingsintresserade allmänheten har tävlingen blivit en av sommarens höjdpunkter.

Underhållning
Veckans huvudattraktioner förutom seglingarna har varit uppträdanden i Havsbadsparken med Martin Stenmarck, Tommy Nilsson och Markoolio, men det har även bjudits på prova-på-segling resp –dykning och sjöräddningsuppvisning. Många har dessutom tagit tillfället att gå ombord på ostindiefararen Götheborg och under början av veckan hölls några välbesökta seminarier om vraksanering.

www.lysekilwomensmatch.se