13 september, 2007

Navigationsträff i Östergötland

Den 26–25 maj ordnade Östergötlands Båtförbund en träff vid Risö i St. Anna Skärgård för dem som har gått navigationskurser, är med i båtklubbar eller har anknytning till förbundet. Ett 20-tal båtar samlades vid Risö. Vädret var mycket bra, trots dåliga väderutsikter från SMHI.
En lokal båtklubb sponsrade träffen och Östgötlands Båtförbundet skänkte priser till den tipspromenad som ordnades. Den innehöll kluriga navigationsfrågor där deltagaren även fick utföra praktiska moment som knopslagning, lägga ut kurser och mäta distanser i sjökorten.
Vinnare av tipspromenaden blev Jan Nyqvist, Norrköpings motorbåtsklubb. Tvåa kom Evelina Petterson-Bååth och trea kom Christian och Carolin Gustavsson, Stegeborgs båtklubb.
Text: Alexander Johansson
Foto: Carolin Gustavsson