18 september, 2007

Jeanneau presenterar en ny segelbåtsmodell

Jeanneaus senaste segelbåtsmodell är Sun Odyssey 45 DS, där DS som tidigare står för ”deck saloon”. Den är exteriört den senaste som lanseras i DS-serien, d v s durk och överbyggnad är något förhöjda för att ge plats för fler och större rutor som i sin tur genererar ett större ljusinsläpp och mer volym. Tidigare modeller i denna serie är SO 54 DS, SO 49 DS, SO 42 DS samt SO 39 DS.
Interiört överraskar nya SO 45 DS ännu mer, då den helt tydligt är en modell som presenteras med en helt ny inredningsstil jämfört med existerande systermodeller. Man kan tydligt se släktskapen med övriga Jeanneau-båtar, men denna båt ger både ett något modernare och lite lyxigare / påkostat intryck. Mycket smakfullt och stilrent. Tanken är att denna båt dels ska ta det goda från de större båtarna såsom bra funktion och hög komfort, dels bli en ny trend- och stilbildare för kommande modeller med sin nya interiör. Den känns både rymlig och ljus men samtidigt ombonad. Både salongen och förpiken har gott om förvaringsutrymme, det finns en bra separat dusch, 2 eller 3 kabiner att välja på, ett mycket luftigare intryck tack vare DS-konceptet, vackert läderklädda grabbräcke, större sittbrunn (se bif.) och samtidigt fortfarande systermodellen Sun Odyssey 45:ans goda seglingsegenskaper.
Grundpris 2 048 400 kr.

Info www.navark.se