21 september, 2007

LX – Värsting LED från Silva

Låt inte mörkret hindra arbetet i höst och vinter – pannlampan LX är den perfekta partnern när du jobbar i mörker eller trånga utrymmen, inomhus eller utomhus i alla väder. Utvecklad för tuffa förhållanden och varierande användningsområden.

Uppföljaren till pannlampan L1 har fått en ännu starkare LED-diod, 5W jämfört med 3W. Den lyser extremt långt (75m) och starkt i jämförelse med konkurrenter, tack vare Silvas unika kylsystem. LED-dioder hettas snabbt upp när de lyser och saknar lampan ett effektivt kylsystem kan den på grund av hettan inte lysa lika starkt. Den här tekniken innebär att LED pannlamporna nu börjar närma sig halogenlamporna i prestanda, med fördelen av att ha en betydligt längre brinntid.

En annan vinst med LX-lampan är att den har ett externt batteripack som fästs i ett midjebälte, batterisele eller läggs i ryggsäck eller ficka. Huvudenheten blir således extremt lätt och om du bär batterierna innanför kläderna är skyddade från väder och vind samtidigt som de hålls varma. Varma batterier ger bättre prestanda, kalla batterier laddas snabbt ur.

Batterierna är uppladdningsbara miljövänliga NiMH batterier och förutom snabbladdaren som du får med i paketet, finns det även en billaddare att köpa till, så du alltid har fulla batterier när du ska ut.

Priset på lampa inkl laddningsbart 4.5 Ah batteri och en snabbladdare ligger på ca 1500 kr och den finns att köpa i välsorterade sportbutiker.