9 oktober, 2007

Ny Furlex för 18-26 fots båtar

Pressrelease

Seldén lanserar nu Furlex 50S – ett nytt rullfocksystem för båtar med ø4 – 5mm förstagsdiameter. Detta blir ett idealiskt rullfocksystem för exempelvis H-Båtar, IF, Ohlson 22, Maxi Magic, Albin 78 med flera.

Furlex 50S blir ett litet och nätt rullfocksystem. Totalvikten är bara 7 kg för det kortaste ø4 mm systemet och trummans diameter är endast 120 mm.

Många funktioner känns igen från de större Furlexsystemen. Furlex 50S har rostfria kullager, belastningsfördelare i fallsvirveln, distansrör för centrering och isolering av förstagswiren, rostfria kopplingsbleck, fallstyrare, hjälpmatare och levereras komplett med en ny förstagswire. Detta gör systemet lätt att köpa, montera och viktigast av allt – att rulla in seglet med.

De främsta skillnaderna jämfört med andra Furlexsystem är att profilen har en likränna istället för två, lintrumman är inte delbar och systemet har inget s k ”Frivarv” som planar ut seglet vid revning. På båtar i denna storleksklass seglar man ju oftast med seglet helt utrullat, så Seldén har valt en något enklare konstruktion.

Leverans genom Seldéns återförsäljarnät kommer att påbörjas under januari 2008. Rekommenderat pris blir 5 500- 7 250 kr.

Info www.seldenmast.com