25 oktober, 2007

Elverktygens schweiziska armékniv

Med nya PMF 180 E Multi från Bosch blir det mer ordning i verktygslådan. Elverktyget har flera funktioner i ett. Det är en såg, en slip och en kapare, och med de smidiga tillbehören fungerar verktyget inom en rad olika användningsområden. Bosch senaste verktyg PMF 180 E Multi gör livet lättare för alla gör-det-sälv entusiaster. Det som förr krävde flera handverktyg – sågning, slipning och kapning – finns nu i ett och samma verktyg. Det är smidigt och sparar plats i verktygslådan.

Formen på sågen är utformad så att man lätt kommer åt i trånga utrymmen, hörn och skrymslen. Kanter som vanliga maskiner har svårt att komma åt är inget problem för PMF 180 E MUlti, och det är lätt att arbeta med stor precision. Sågen klarar även att såga metall, det är bara att sätta på metallsågbladen så kapar man lätt både spik och rör. PMF 180 E Multi fixar även hårda material. Genom att använda sig av den räfflade sågklingan i hårdmetall är det inga problem att få bort gamla fogar eller att såga i kakel.

Slipfunktionen har en rad användningsområden, allt från att ta bort färg på gamla trämöbler till att göra karossjobb på bilen. Maskinen är lätt och smidig så det behövs inte mycket kraft för att få ett perfekt resultat. Med den praktiska dammsugaranslutningen slipper man en massa damm. Den kraftfulla 180 W motorn gör PMF 180 E Multi uthållig vän i verktygslådan. Det ergonomiskt utformade greppet passar lika bra för högerhänta som för vänsterhänta. Genom att maskinen bara väger 1,2 kilo är den bekväm när man jobbar längre stunder. Oscillering gör att maskinen inte kastar och jobbet blir noggrant utfört. Pris 1 149 kronor

Teknisk data
Märkeffekt: 180 W
Tomgångsvarvtal: 15.000 – 21.000 varv/min
Oscillationsvinkel vänster/höger: 1,4 °
Vikt: 1,2 kg

Info www.bosch.se