30 oktober, 2007

Sportig ny bowrider från MV-Marin

KGK Suzuki AB lanserar en sportig Bowrider från finska MV-Marin. Kännetecknande för nya MV-Marin 5700 BR är bland annat att sittbrunnen designats så att det ska vara enkelt att röra sig i båten och den låga motorbrunnen som minskar motorljudet in till sittbrunnen. En djup V-botten på 19 grader ger båten en mjuk och följsam gång även i lite högre sjö. Rekommenderad motorstyrka på MV-Marin 5700 BR är från 115 till 140 hästkrafter.

Den nya MV-Marin 5700 BR är en sportig båt som lämpar sig lika bra för vattensportaktiviteter som dagsutflykter med familjen. Den skyddande vindrutan och djupa V-botten gör att båten passar bra både i skärgården och i insjöar.

– MV-Marins första Bowrider blir ett spännande tillskott i vår båtflotta, säger Lars Johansson, produktchef på KGK Suzuki Marin. Med vår 140 hästars utbordare monterad på akterspegeln kommer ägarna få en riktigt snabb men samtidigt trygg båt med jättefina köregenskaper. Men även vår 115 hästare passar utmärkt ihop med den nya båten.

MV-Marin 5700 BR är bland annat utrustad med två bekväma stolar som ger ett ordentligt stöd, dynor till övriga sittplatser, kapell, ett kapellgarage som både döljer och skyddar kapellet när det är nerfällt och en fast tank på 100 liter. I båten finns fem stycken förvaringsboxar med inbyggda Abloy-lås som standard för att skydda värdesaker ombord, tre stycken större fack för till exempel ankare och tampar och till fendrarna finns fasta förvaringsställ i rostfritt stål.

– Det känns alltid tryggt att lansera och sälja MV-Marins båtar, säger Lasse Johansson. De har ju 30 års erfarenhet som tillverkare av glasfiberbåtar och är också kända som yrkesskicklig tillverkare av motorbåtar med hög kvalitet.

Till den nya Bowridern finns även flera tillbehör som hydraulstyrning, trimplan, förkapell och bord etcetera. Båten är 5,7 meter lång och 2,35 meter bred. Vikten är 700 kilo och den är godkänd för motorstyrkor upp till 140 hästkrafter.

Båten uppfyller den EU-standard, gällande säkerhet för fritidsbåtar, som trätt i kraft år 2006 och den är testad enligt VTT:s kriterier som är väl uppskattade inom branschen.