31 oktober, 2007

Ericsson Racing Team kontrakterar nya besättningsmedlemmar

Ericsson Racing Team fortsätter att bygga sitt racing team inför Volvo Ocean Race 2008–2009. De senaste förstärkningarna är den brasilianaren Torben Grael, som blir skeppare, och brittiska navigatören Jules Salter.

Med Salter i besättningen är de ledande positionerna i Ericssons internationella besättning besatta. Skepparen, 47-årige Torben Grael (bilden) från Brasilien, utsågs förra veckan. Även två vaktkaptener – Stu Bannatyne och Brad Jackson, båda från Nya Zeeland, har tagits med ombord den senaste tiden.
– För tillfället håller jag och de andra nya besättningsmedlemmarna på att lära känna varandra. Vi delar hus på Lanzarote där vi har vår träningsbas. Jag känner Jules sedan förra omgången av Volvo Ocean Race, säger Torben Grael.
Jules var navigatör i GBR Challenge 2003 i America’s Cup och var också en viktig kugge i det teamets väderprogram. Han har stora tekniska kunskaper inom yachting, inklusive tävlingsmeteorologi, instrumentsystem och racing mjukvara. I Volvo Ocean Race 2005–2006 navigerade han tvåan, Pirates of the Caribbean, med skepparen Paul Cayard.
Info www.ericssonracingteam.com