31 oktober, 2007

Uppgraderar och ökar hastigheten i Sveriges största Turbo 3G-nät

Nordisk Mobiltelefon lanserar två nya mobila bredbandsmodem till sitt uppgraderade Turbo 3G-nät. Kombinationen av den uppgraderade hastigheten på 3,1 Mbit/s i hela nätet och den överlägsna geografiska täckningen på 90 procent ger nu alla i Sverige tillgång till bredband. Dessutom lanseras ett nytt unikt veckoabonnemang.

Nordisk Mobiltelefon lanserar två nya mobila bredbandsmodem till sitt uppgraderade Turbo 3G-nät. Kombinationen av den uppgraderade hastigheten på 3,1 Mbit/s i hela nätet och den överlägsna geografiska täckningen på 90 procent ger nu alla i Sverige tillgång till bredband. Dessutom lanseras ett nytt unikt veckoabonnemang.

– Den uppgraderade hastigheten i kombination med en geografisk täckning på 90 procent innebär att vi för första gången kan prata om en digital allemansrätt, där vi möjliggör för så gott som hela Sveriges befolkning att vara uppkopplade med mobilt bredband. Mobilt bredband kan nu ses som en värdig ersättare för det fasta bredbandet, säger Rikard Slunga, vd för Nordisk Mobiltelefon. Datahastigheten är upp till 3,1 Mbit/sekund* för nedladdning och upp till 1,8 Mbit/sekund för uppladdning i hela nätet.

Nordisk Mobiltelefon lanserar två nya mobila bredbandsmodem. USB-modem D-50, som även fungerar som ett USB-minne, ger alla på resande fot snabb och pålitlig bredbandstillgång i hela Sverige samt i Norge och Danmark. Modemet kopplas direkt till USB-porten på en bärbar eller stationär dator. Modemet kan användas för PC (Windows), Mac och Linux.

Gateway D-35 är både modem och trådlös router i ett, vilket möjliggör att flera användare kan koppla upp sig samtidigt, antingen via det trådlösa nätverket eller Ethernet. Modemet kopplas till 220 V eller 12 V och är därmed en optimal lösning för att använda hemma, i bilen, båten eller stugan.

Nordisk Mobiltelefon erbjuder också ett nytt unikt veckoabonnemang utan bindningstid för 149 kronor per vecka.
– Vi har sett att det finns ett behov av flexibla abonnemang för kunder som inte vill binda upp sig och för tillfällig användning som exempelvis på semestrar. Vi vill kunna ge våra kunder flexibilitet och total frihet att på kort eller lång sikt koppla upp sig trådlöst för att arbeta, mejla eller surfa oavsett om man är på landet, i staden eller om man är på resande fot, säger Rikard Slunga.

Nordisk Mobiltelefon Sverige AB är den enda teleoperatören som kan erbjuda Mobilt Bredband med Turbo 3G i hela Sverige. Företaget kombinerar pålitlig täckning i likhet med det analoga NMT 450-nätet med hög datahastighet från modern 3G teknologi. Affärsidén är att erbjuda såväl privatpersoner som företag avancerade kommunikationslösningar i form av mobilt bredband och mobiltelefoni med nationell täckning. Nordisk Mobiltelefon Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Nordisk Mobiltelefon AB som även bedriver operatörsverksamhet i bl.a. Norge och Danmark. Läs mer på www.nmt.net