5 december, 2007

Liros Camp på Stenungsbaden

Helgen den 17 – 18 november hölls Liros Camp på Stenungsbaden Yacht Club i Stenungsund. En passande inramning för ett utvecklingsläger för elitseglare.

Efter det att Bo Melin rett ut begreppen om varumärken och hur detta kan kopplas till segling och de enskilda individerna, ägnades lördagen helt år att informera om och träna seglarna för att möta massmedia.

SOK:s presschef Björn Folin höll en teoretisk genomgång och frilansjournalisten Olle Tyrbo tränade några av seglarna att uppträda i en tv-sändning, där resultatet sedan analyserades i hela gruppen. Även en fingerad presskonferens hölls under ledning av Martin Sohtell.

Söndagen ägnades mer åt ämnet segling. Såväl den mentala inställningens betydelse för prestationen som taktik avhandlades. GKSS fys-satsningng presenterades och Liros Camp avslutades med fysträning på AMF4.

Info www.lirosropes.se