12 december, 2007

41 fotare i komposit från FinnYachts

FinnYachts Ltd i Jakobstad expanderar sin flotta av Racer/Cruisers, byggda i avancerad kompositteknik, med FinnFlyer 41 CR och FinnFlyer 41 Club.

Den ökade efterfrågan på välbyggda Racer/Cruisers i storleken kring 40 fot har gjort att FinnYachts expanderar med en 41-fotare som komplement till de existerande modellerna, FinnFlyer 32 CR/Club samt FinnFlyer 36 CR/Club.
Målsättningen med nya FinnFlyer 41 är att erbjuda marknaden den optimala Racer/Cruisern, med seglingsprestanda, rolig segling som en Racer och med boendekomfort som en ombonad Cruiser.

Dagens moderna s.k. Cruiser/Racers med familjeinredning blir enligt varvet för tunga pga att de tillverkas med traditionell byggteknik med lågprismaterial i skrov och inredning, som kraftigt begränsar båtarnas prestanda och seglingsglädje.

FinnYachts Ltd har utvecklat en unik tillverkningsteknik kallad ACCY, Advanced Composite Construction Yachts, för att tillverka båtar i mindre serier med avancerad kompositteknik som resulterar i ultralätta, starka och snabba segelbåtar med vacker ultralätt träinredning.

Fakta FinnFlyer 41
Konstruktion i avancerad kompositteknik:
Skrov i vakuminjicerad vinylester med riktad E-glas/ kevlar samt divinycell som distansmaterial, riktad kolfiber i bottenstockar och röstjärn. Däck med divinycell som distansmaterial, roder samt hjärtstock i kolfiber. Alla skott, dörrar, durkar, skåp samt inredning i riktad fibrer med divinycell som kärna, beklädda med teak eller ljus ek-faner.

Info www.sjomanyachting.se