17 december, 2007

Danska X-41 One-Design bästa Crossover

Amerikanska Sailing World magazine har genomfört årets utnämningar av världens segelbåtar. I en av kategorierna inom Boat of the Year tog en dansk båt hem förstapriset.

Danska X-41 One-Design fick utnämningen som “Best Crossover”, vilket innebär att den ansågs vara bäst val för den som söker en båt mellan racer och cruiser. Den bästa allroundbåten, med andra ord.

“X-Yachts har lagt mycket vikt vid att göra en så bred båt som möjligt användarmässigt och även lagt stor vikt vid detaljarbetet i båten. Den har en kombination av köl, skrov, rode och rigg som hos en racingbåt och är relativt enkel att segla riktigt snabbt och vinna kappseglingar med, säger juryn i sin motivering.

Juryn bestod av oberoende experter/seglare som hämtade de deltagande 17 båtarna från båtmässan U.S. Sailboat Show i Annapolis, Maryland, i USA i oktober.

Över 60 stycken X-41 har sålts i hela världen och det första X-41 International Event kommer att hållas i Köpenhamn 16-19 juli 2008. Över 30 båtar beräknas komma till start.

Info www.x-yachts.com