27 december, 2007

Lyxig katta på 76 fot

Bygget av den nya “ExclusivE 76”, en ny typ av lyxig katamaran för cruisingsegling, har påbörjats. Den första båten är under produktion hos varvet i Olonne sur mer i västra Frankrike. Ett charterföretag i Västindien har tecknat sig för det första exemplart.

Varvet som bygger båtarna heter Mulitplast shipyard och ligger i Bretagne. Modellserien kallas “ExclusivE Marine” och det första skrovet har redan lämnat formarna.

För designen svarar Ollier design, som bland annat har försett båten med 70 kvadratmeters yta i salongen och övriga boytor, vilket gör “ExclusivE 76” till den rymligaste båten i sin klass. Allt ombord är dock byggt enligt kundanpassningar och kan därför specialbeställas.

Djupgåendet är enast 1,25 meter, vilket gör att denna stora båt ändå kommer in i många naturhamnar. Info www.exclusive-marine.com