4 januari, 2008

Ny Coronetmodell redo för premiär

Anrika Coronet Yachts motorbåtar har tagit fram en ny modell. Det är den andra modellen i företagets nya serie.

Företaget bakom dagens Coronet heter Coronet Yachts och finns i den danska staden Faaborg. De modeller som nu presenteras, och där denna modell är den andra i raden, har tagits fram efter att Coronet Yachts of Denmark tok över rättigheterna till de berömda båtarna. Den nya båtmodellen är döpt till Coronet 290 Weekend och presenteras för första gången på Köpenhamns Internationella Båtmässa i februari i år.

“Båten är en helt ny konstruktion baserad på de välkända skroven i Coronetfamiljen”, säger föreagets VD, Jonas Pedersen.

Över 15 000 Coronetbåtar har sålts över hela världen. Den danska motorbåtsbyggaren var en gång i tiden Europas största fritidsbåtstillverkare.

Coronet 290 Weekend är designad av Coronet Design Team, inklusive Lars T. Olsen och hans företag CDE Danish Marine Design. Grunden för båten är densamma som för Coronet 290 Sport, som presenterades under hösten 2007.

Info www.coronetyachts.com