9 januari, 2008

Fullvuxen 37-fotare från Nord West

Efter förra årets stora framgångar med Nord West 420, som bland annat gav utmärkelsen ”Motorboat of the Year 2007” på London Boat Show, lanserar Nord West en kompakt 37-fotare. En nyhet som svarar upp till ett nytt båttänkande – en båt som förenar behov av rymd och komfort med suveräna sjöegenskaper och utmärkt driftekonomi.

Nu sjösätts en ny kompakt bobåt – Nord West 370. Hon är svaret på en ökande efterfrågan av en mindre, men ändå fullvuxen Nord West. Målsättningen har varit att kombinera rymlighet och praktiskt tänkande med bästa sjöegenskaper och ekonomi. Här samsas rejäla innerutrymmen – som en luftig salong med pentry samt fem sovplatser – i ett lättdrivet skrov och harmoniskt yttre. Det unika hantverket och känslan för trä och detaljer finns här. Från för till akter.

Nord West 370 finns i olika utförande; som Coupé med stor eldriven taklucka, eller med en generös flybridge. Båten har ett väl ljudisolerat, dubbelt motormontage och kan fås med drev eller med Volvo Penta IPS. Detta är en trygg upplevelse med många mervärden.

En integrerad stegvänlig trappa leder till en av marknadens största flybridge på denna storlek av båt. Ett fast bord och väl tilltagen soffa med fällbart ryggstöd som ger en bekväm plats för t ex solning eller bara en avkopplande vilostund.

Detta är en praktisk och ekonomisk bobåt med fem fasta sovplatser. En förkabin med dubbelbädd, en midkabin med dörr för två fullvuxna plus en enkelkabin och ett WC med gott om svängrum och en rund duschkabin.

Den ljusa salongen med U-soffa har ett integrerat, vridbart passagerarsäte. Här finns en överskådlig och lättarbetad förarmiljö samt ett välutrustat pentry med praktiska skåp och arbetsytor.

Nord West 370 har ett rymligt, ombonat akterdäck med fast L-soffa och bord. Förutom många lättillgängliga stuvfack finns även ett stort förvaringsutrymme framför maskinrummet. Båten är rikligt utrustad redan som standard med t ex full servis, LED-belysning, värmare, defroster, bogpropeller etc.

Världspremiären kommer att gå av stapeln på en av de svenska båtmässorna nu i vår 2008.

Info www.nordwest.se.

Kommentarer

mekke 14:20:07 2009-02-24

Fin båt, men till vilken kundkrets riktar sig egentligen Nord West? Priset för Nord West 370 hamnar väl runt 3miljoner kronor? Är det bara egenföretagare och lottovinnare som har råd att införskaffa den, eller går det bra för personer med höginkomstyrken såsom läkare, jurister och civilingenjörer? Eller vilka riktar sig egentligen Nord West 370 till?