14 januari, 2008

Länsstyrelsen stänger Stockholms Norra Skärgård

Säsongen för fritidsbåtar är väldigt kort och därför ser vi med mycket stort missnöje på hur man från myndigheterna till synes ogenomtänkt stänger av Danviksbron under försäsongen nästa år. Det säger Svenska Kryssarklubben och Dufourföreningen i ett gemensamt pressmeddelande.

Pressmeddelandet:

Danviksbron har under många år varit i dåligt skick, under min tid som ordförande i Comfort/Comfortina 32 föreningen drabbades en av våra medlemmar genom att bron föll ner och knäckte masten, tursamt nog utan fysiska personskador. Bron har vid ett flertal tillfällen fastnat i öppet läge under senare år.

Det är tidpunkten vi med kraft vill protestera mot, i bifogad artikel skriver Kryssarklubben Länsstyrelsens beslut.

För oss alla som ligger i Mälaren innebär det att vi måste gå via Södertälje för att ta oss till Norra skärgården vilket är helt uteslutet även för långhelger, bara transportsträckan blir 2 dagar extra i vardera riktningen. Vi seglare är ofta mycket miljömedvetna, vilket gör att transportera sig via Södertälje som till stor del är motorgång är klart negativt.

Genom att vi med samlade krafter stöttar Kryssarklubbens tankar på ett överklagande kan vi kanske få Länsstyrelsen att tidigare eller senarelägga underhållet av bron.

Ta upp detta i din båtklubb sprid informationen bland andra seglarkollegor och be dem visa sitt missnöje. Och Du vänta inte med detta, ett överklagande tar tid.