15 januari, 2008

Robin Knox-Johnston hedrad med utmärkelse

Den legendariska engelska seglaren Sir Robin Knox-Johnston CBE har förärats ett livslångt medlemskap i British Marine Federation. Utmärkelsen delades ut på the London Boat Show 2008.

– Under många år har Sir Robin marknadsfört båtlivet i Storbritannien. Hans känsla för äventyr, hans mod och goda omdöme i kombination med gott sjömanskap och extrem beslutsamhet har gjort honom till ett fantastiskt föredöme för den yngre generationen, säger Peter Methven, ordförande i British Marine Federation.

Sir Robin grundade organisationen Clipper Ventures 1995 för att ge flera möjligheten att kappsegla jorden runt, något han själv har stor erfarenhet av. Tävlingen körs nu i sin sjätte upplaga och båtarna närmar sig för tillfället Singapore. Förra året fullbordade den nu 68-årige Sir Robin sin andra ensamseglats jorden runt i sin Open 60 i regattan VELUX 5 OCEANS.

Info www.clipper-ventures.com